Agenda

Zaterdag 8 september 2018 

Het landelijke thema is "In Europa" omdat 2018 door de Europese Commissie is uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Zie www.europeeserfgoedjaar.nl .
Voorbeelden van Europees verbindend erfgoed in de gemeente Lochem zijn: de Berkel en
de Hessenwegen. U leest over Lochem en zijn Hessenwegen in de bijdrage van Eddy ter Braak in het Land van Lochem.
In het programma van zaterdag 8 september zijn o.a. de volgende monumenten opgenomen:
             in Almen: museum STAAL, Galerie De Blauwe Deur, Hotel Landgoed Ehzerwold, de tuinen van De Velhorst, het Koetshuis van De Boekhorst, de boerderij Erve De Boekhorst en de Hervormde Kerk;
             in Lochem: de Sociëteit "De Eendracht", de Gudulakerk, de Synagoge, de Remonstrantse Kerk, het Witte Kerkje en de St. Josephkerk.

Het volledige programma van Open Monumentendag staat in een bijlage bij de Berkelbode eind augustus. Het programmaboekje is vanaf medio augustus verkrijgbaar bij de VVV.

Donderdag 18 oktober 2018 

Het leek zo mooi, ook meedoen in de “Gouden Eeuw van Holland “, maar dat lukte niet. Lochem had andere zorgen, vandaar dat de Lochemse bevolking pas in de 19de eeuw begonnen aan een beter leven.

Focko de Zee weet ons keer op keer te verrassen met weer een onderwerp uit de geschiedenis van Lochem. Deze presentatie zal ongetwijfeld opnieuw veel aandacht trekken , omdat wij toch alles over Lochem willen weten.
Plaats: Stadshuus, Markt 3 te Lochem.
Aanvang: 20.00 uur.

Woensdag 21 november 2018 

110 jaar is een lange tijd en wat speelde zich dan in die lange periode af in Lochem op het gebied van muziek, feesten en ceremonies? Of maken we al langer muziek in Lochem?
Hoe zijn de muziekkorpsen ontstaan, met welke pop groepen/bands die in Lochem voor het eerst optraden en later landelijke bekendheid kregen, is er samengespeeld ?  Veel inwoners van Lochem herinneren zich de latere popconcerten ongetwijfeld.

Onze eigen Erick Haarman weet alles van deze kant van de Lochemse geschiedenis en gaat daar dus over vertellen. Er zijn prachtige beelden te zien en interessante , authentieke geluidsopnamen te horen.

110 jaar muziek in Lochem of toch langer ? Kom kijken, kom luisteren.
Plaats: Stadshuus, Markt 3 te Lochem.
Aanvang: 20.00 uur.

Zaterdag 5 januari 2019 

Deze datum kan vast genoteerd. Het bestuur en de evenementencommissie zullen zorgen voor
een verrassende middag. Nadere mededelingen volgen in Het Land van Lochem van november.

Achtergrond

Omdat de Grote of Sint-Gudulakerk een belangrijk monument is in onze stad, is als achtergrond voor deze website een fragment gebruikt uit een Zutphens handschrift van het gudula officie


[naar boven]

naar boven

Voor het laatst bijgewerkt: 20-09-2018