Agenda

Zaterdag 10 juni 2017 

Open dag op zaterdag 10 juni kruidentuin De Bleike in Lochem


Door een groep enthousiaste vrijwilligers, onderdeel van het Historisch Genootschap, wordt de Kruidentuin De Bleike gelegen aan de Westerbleek 13 in Lochem, onderhouden. De tuin is het hele jaar vrij toegankelijk.

De jaarlijkse open dag, met tal van activiteiten, zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni 2017. Graag laten de vrijwilligers die dag zien wat er allemaal groeit in de tuin en vertellen daar interessante verhalen over.

Zoals elk jaar is er weer een thema gekozen, dit jaar is dat INSECTEN. Niet alleen kunt u op die dag veel te weten komen over insecten die in de tuin hun nuttig werk verrichten, maar er is ook weer een wedstrijd uitgeschreven: wie maakt het leukste, mooiste of gekste insect
Op deze zaterdag zullen de inzendingen in en rond de tuin een extra feestelijk aanzien geven.

De vrijwilligers van de kruidentuin vertellen graag over wat er allemaal groeit en praten na een rondleiding graag verder gezellig met een kop koffie of thee in de zo mooi gelegen tuin.

Stekjes van verschillende kruiden en andere planten zullen voor een kleine bijdrage verkrijgbaar zijn.
U bent welkom tussen 11 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags, de toegang is, net als gedurende het gehele jaar, gratis.

 

Zomer 2017 

In en rond Lochem is het altijd een drukte van belang geweest.

Met voetbodes, waaronder de familie Dieperink, met koetsen van notabelen en hotels, met Hessenwagens die niet door Lochem mochten omdat ze anders de Lochemse keitjes uit de zorgvuldig geplaveide straten zouden wippen, met tollen op plekken waar nu vaak nog een cafe te bezoeken is, met de stoomtram van Deventer naar Borculo, dwars door Lochem en de Enk, met schepen over de Berkel, die geschut werden achter huize Welna, het latere kantoor van het Waterschap, nu Thoma Makelaars, met de trein van de Staatsspoorwegen, met het station op die vreemde plek, om overstromingen van de Berkel te ontwijken, met de bussen van de Lochemse ondernemers Klein Breteler, die via Laren op Zutphen reden en het Twentekanaal als werkgelegenheidsproject, om later booming werkgelegenheid naar Lochem te brengen.
De expositie “Vervoer rond Lochem” laat dat allemaal in foto’s en korte teksten duidelijk zien van 7 juni in de hal van het gemeentehuis. Toegang vrij. En een rondgang met uitleg gewenst? Dat kan, elke woensdagmiddag om 13.30 uur.Tot eind juli!!

Zie tentoonstelling gemeentehuis.pdf

Achtergrond

Omdat de Grote of Sint-Gudulakerk een belangrijk monument is in onze stad, is als achtergrond voor deze website een fragment gebruikt uit een Zutphens handschrift van het gudula officie


[naar boven]

naar boven

Voor het laatst bijgewerkt: 27-05-2017