Agenda

Zomer 2017 

In en rond Lochem is het altijd een drukte van belang geweest.

Met voetbodes, waaronder de familie Dieperink, met koetsen van notabelen en hotels, met Hessenwagens die niet door Lochem mochten omdat ze anders de Lochemse keitjes uit de zorgvuldig geplaveide straten zouden wippen, met tollen op plekken waar nu vaak nog een cafe te bezoeken is, met de stoomtram van Deventer naar Borculo, dwars door Lochem en de Enk, met schepen over de Berkel, die geschut werden achter huize Welna, het latere kantoor van het Waterschap, nu Thoma Makelaars, met de trein van de Staatsspoorwegen, met het station op die vreemde plek, om overstromingen van de Berkel te ontwijken, met de bussen van de Lochemse ondernemers Klein Breteler, die via Laren op Zutphen reden en het Twentekanaal als werkgelegenheidsproject, om later booming werkgelegenheid naar Lochem te brengen.
De expositie “Vervoer rond Lochem” laat dat allemaal in foto’s en korte teksten duidelijk zien van 7 juni in de hal van het gemeentehuis. Toegang vrij. En een rondgang met uitleg gewenst? Dat kan, elke woensdagmiddag om 13.30 uur.Tot eind juli!!

Zie tentoonstelling gemeentehuis.pdf

Achtergrond

Omdat de Grote of Sint-Gudulakerk een belangrijk monument is in onze stad, is als achtergrond voor deze website een fragment gebruikt uit een Zutphens handschrift van het gudula officie


[naar boven]

naar boven

Voor het laatst bijgewerkt: 24-07-2017