Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldarchief

Tol barchemHet Genootschap bezit een grote collectie afbeeldingen, films en videobeelden van (de geschiedenis van) Lochem, Laren en Barchem. Vrijwel alle materiaal is gedigitaliseerd.

Veel van het beeldmateriaal is ooit verzameld door het echtpaar Frijlink - Spronk. En van de filmclub Lochem werd de collectie smalfilms uit de zestiger en zeventiger jaren overgenomen. 

Uit het beschikbare beeldmateriaal zijn diverse presentaties samengesteld, die op verzoek kunnen worden vertoond. Maar ook kan voor specifieke gelegenheden een selectie worden samengesteld.

 

 

Om de omvangrijke fotocollectie, nu bestaande uit 17.000 foto's, in de toekomst toegankelijk te blijven houden heeft het Historisch Genootschap besloten zich aan te sluiten bij het programma wat het Regionaal Archief Zutphen (RAZ) gebruikt voor opslag van beeldmateriaal. Stap voor stap zal de collectie in de komende tijd worden omgezet naar dit programma. Hiermee is veel tijd mee gemoeid. Een deel van de collectie is al overgezet naar het nieuwe programma en zijn te zien op de website van het RAZ Met het huidige aantal medewerkers om alle foto's om te zetten zal ongeveer een kleine twee jaar zijn gemoeid.