Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtueel museum

Schandblok

Om de vele historische voorwerpen die het Genootschap in bezit heeft beter zichtbaar te maken voor het publiek is gestart met een Virtueel Museum van voorwerpen op deze website. 

Omdat lang niet van alle voorwerpen bekend is waar ze vandaan komen of waar ze voor dienden worden de meeste eerst vermeld op onze pagina Wie? Wat, Waar, Wanneer? op deze site. Pas nadat we voldoende informatie over het voorwerp hebben verzameld krijgt het een plek in het virtueel museum.

 

Oosterwal

Behalve het virtueel museum van voorwerpen bevat deze website ook een Virtueel Museum van schilderijen Het betreft niet alleen de schilderijen die de wanden van de Veldmaat sieren, maar ook allerlei andere schilderijen, tekeningen, gravures etc. van Lochemse taferelen. .

 

 

 

 

Opschrift Oude Begraafplaats

 

Een derde onderdeel is het Virtueel Museum van graven. Hier vertellen wij (familie)geschiedenissen van degenen die zijn begraven op de Oude Begraafplaats, beheerd en onderhouden door vrijwilligers van het Historisch Genootschap.

 

En hebt u al eens op het Museum van de herinnering gelezen in de persoonlijke herinneringen van (andere) Lochemers?

 

  WVirtueel museum van winkelpandenat is een stad zonder centrum en wat is een centrum zonder winkels? Het aanzicht van stad en centrum veranderde met de  jaren; winkels verdwenen en nieuwe winkels kwamen of werden woonhuis. Een inventarisatie van de meest opmerkelijke winkelpanden  in Lochem in het Virtueel museum van winkelpanden.Boerderij

Op soortgelijke wijze wordt ook de bewoningsgeschiedenis van boerderijen in Barchem, Laren en Lochem beschreven in het Virtueel Museum van Boerderijen.

 

 

 

Gasmasker

Hoewel het einde van de tweede wereld oorlog al zo'n 78 achter ons ligt bevindt deze oorlog zich bij velen nog in blijvende herinnering. Veel voorwerpen uit deze periode zijn nog bewaard gebleven of worden nog dikwijls teruggevonden. In het Virtueel museum: Tweede Wereld Oorlog worden voorwerpen uit diverse verzamelingen tentoongesteld.