Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde bijeenkomsten van het Geschiedeniscafé

Ingediend door Wout Klein op do, 03/28/2019 - 09:56

De stoelen waren niet aan te slepen toen de deuren van het Stadshuus op 26 januari open gingen voor het eerste Geschiedeniscafé van het Historisch Genootschap. En de tweede keer op 11 mei was het niet anders.
Vier korte inleidingen over verschillende facetten van de geschiedenis vormden de aanleiding tot veel interactie tussen sprekers en publiek. En dat was precies de bedoeling. En daar tussendoor was genoeg gelegenheid voor onderling contact en een versnapering.

CeesJan Frank voegde tijdens de eerste bijeenkomst enkele leuke bijzonderheden toe aan het recent verschenen boek over de Cloese. Hanneke Carmiggelt gaf een inkijkje in hoe de beeldgroep regelmatig moeilijke vragen krijgt uit te zoeken. Maran Olthoff en Dick Kok wandelden met ons langs de winkelpuien van de Waldersstraat. En Wout Klein bleef zitten met een paar onopgeloste vragen over de geschiedenis van Lochem.

Op 11 mei opende Marie Lievestro het bal met een prachtig verhaal over haar kindertijd op de Boekhorst tijdens de oorlog. Wim Neerlaar liet ons alle kanten van Lochem 1936 zien. En Dick Kok en Lise Roodbol belichtten het ontstaan en het heden van de Kruidentuin. Wout Klein liet de bezoekers raden welke bedrijven ooit op diverse plekken in Lochem hebben gestaan.

Het eerstvolgende Geschiedeniscafé vindt plaats op 5 oktober, weer van 14.00 – 16.00 u in het Stadshuus.

Wie vragen heeft over de geschiedenis van Lochem, Laren of Barchem kan die vragen tijdens het café naar voren brengen. Misschien weet iemand uit het publiek meteen het antwoord; of anders gaat iemand anders ernaar op zoek en horen we het antwoord een volgende keer.

Wie meer heeft in te brengen dan een vraag of opmerking en wie dat kan in een eenvoudige presentatie van 10 – 15 minuten, kan dat hier melden, zodat een plekje in het programma van een van de volgende keren kan worden ingeruimd.

Soort
Nieuws