Overslaan en naar de inhoud gaan

NL Doet op herhaling

Ingediend door Wout Klein op do, 06/13/2019 - 21:14

Op 7 juni stroomde de Oude Begraafplaats in Lochem vol met scholieren van het Staring College, tweede klas havo. En dat om 09.00 uur. Wat stond er te gebeuren?

Leerlingen aan het werk

Omdat het in maart veel te koud was werd besloten om NLDoet in juni te houden. De school kon daar nog een ochtend voor reserveren. De werkgroep van de Oude Begraafplaats was daar heel blij mee.

Er lag een enorme berg zand die met scheppen en kruiwagens weggewerkt moest worden, de opgang naar de begraafplaats zat vol onkruid en was bezaaid met droog blad en afgewaaide takken en dan was er nog de rechter bovenhoek die na de winter nog niet was opgeruimd.

Onder de bezielende leiding van lerares Leontine Gierkink en na een welkomst woord en instructies, ging de groep voortvarend te werk. Naarmate de ochtend vorderde groeide de werklust.

In de pauze waren er verse, door bakker ten Broeke verstrekte krentenbollen en sap of chocolademelk of koffie en thee.

Om ongeveer 11.30 uur was de zandhoop weg, was de opgang schoon en was er veel bladgeruimd en dus verdienden de leerlingen de reepjes en stroopwafels die AH weer had geleverd.

Wat een toegevoegde waarde is het zomer weer. Zoveel dat we gaan kijken of we volgend jaar weer onze eigen inhaal-NLDoet in juni kunnen doen.

Grote dank aan de leerlingen en de vrijwilligers, die op deze ochtend bereid waren zich in te zetten.

De hele groep

Soort
Nieuws