Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze website

Handig om te weten bij het grasduinen op deze website:

  • Centraal in deze website staan Beelden en Verhalen over de geschiedenis van Lochem, Laren en Barchem. Daarnaast is er, achter de TABs, informatie te vinden over de vereniging zelf en , linksonder op de site, over komende activiteiten.
  • Als u weet naar welke geschiedenis u op zoek bent dan brengt het vakje 'zoek' u daar het snelst.
  • Als u algemener iets wilt weten over Lochemse mensen, gebouwen etcetera dan zijn de vakjes met die termen de makkelijkste ingang; u krijgt dan een heel overzicht van allerlei beelden en verhalen over Mensen of Gebouwen.
  • Bij elk Beeld of Verhaal staan kenmerken of 'taxonomy terms', zoals de auteur, de herkomst, de datering, de locatie. Door op zo'n kenmerk te klikken krijgt u een overzicht van alle beelden en verhalen met hetzelfde kenmerk; dus van dezelfde auteur of over dezelfde periode.
  • Op de pagina's over de Bibliotheek en die over ons Tijdschrift en op PDF-bijlagen vindt u complete opsommingen van alle aanwezige boeken en alle verschenen artikelen; in al die opsommingen kunt u 'zoeken' met de universele zoekfunctie <ctrl f >.
  • U kunt zelf reacties geven op alle Beelden en Verhalen. Daartoe moet u eerst een Account aanmaken door op 'inloggen' rechtsboven te klikken. De eerste keer krijgt u het verzoek een Account aan te maken. U moet dan wachten tot uw Account wordt 'geactiveerd' (kan soms even duren, want de beheerder is ook maar een vrijwilliger die niet permanent achter de computer zit) en ziet vanaf dat moment onderaan elk Beeld of Verhaal een mogelijkheid reacties te plaatsen. .