Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Land van Lochem is uit.

Afbeelding
Afbeelding
Broodtekst

Het nieuwe Land van Lochem is uit.

Jaargang 22, nr. 66, december 2023

In 1983 richtte een groep enthousiaste amateurhistorici en andere belangstellenden de Historische Vereniging Lochem-Laren op. Deze vereniging is met de later opgerichte Stichting Streekgeschiedenis Lochem en omstreken en de Stichting Streekmuseum in 2001 gefuseerd tot het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem.

Bij de fusie ging het tijdschrift het Scholtambt van Lochem (de uitgave van Historische Vereniging Lochem-Laren) en het blad Belvédère (de uitgave van de Stichting Streekgeschiedenis) op in Land van Lochem, dat nu, in 2023, al weer zijn 22e jaargang beleeft.

Veertig jaar tijdschriftgeschiedenis, waarin talloze bijzondere verhalen werden opgetekend: herinneringen van bekende en onbekende streekgenoten, verslagen van diepgaand historisch onderzoek, inbreng van werkgroepen, informatie over het vele mooie erfgoed van Lochem en nog veel meer. Al die tijdschriften kunt u inzien in de bibliotheek in de Veldmaat en alle artikelen uit Land van Lochem zijn inmiddels ook online beschikbaar op de website van het HG.

In de 67 pagina tellende jubileumuitgave veel Lochemse geschiedenis en wetenswaardigheden. U vindt bij het openslaan al direct de uitnodigingsbrief voor de oprichtingsvergadering van een Historische Vereniging Lochem Laren Barchem in het zalencentrum Boesema. De ondertekenaar van deze brief is ook de schrijver van het in 1983 allereerste artikel, Boerenleven, in ‘Het Olde Lochem, tijdschrift voor streekgeschiedenis’ Dit artikel is verkort opgenomen.

Naast artikelen over ‘Het vroege werk van de architect Gerrit Jan Postel’, ‘Een nieuw licht op de familie Van Heeckeren van Nettelhorst’, ‘Het Kiezak-tracé van de stoomtram’, ‘Unieke foto’s uit de Gudulakerk’, ‘de V1 installatie van Oolde’ is een interview opgenomen met de burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve.

Veel leesplezier!

Het Land van Lochem wordt gratis verstrekt aan de leden van het Historisch Genootschap. Losse nummers o.a. verkrijgbaar in de boekhandel: € 4,95

Datering
Gebeurtenis