Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsverkiezing 1986

Afbeelding
Afbeelding
Broodtekst

D66 deed al eerder mee aan de lokale verkiezingen, namelijk in 1970 en behaalde een raadszetel die werd ingenomen door de Hr. Ritsema, aardrijkskundeleraar op de RSG. Later vormden D66 leden samen met PSP, PPR, CPN en EVP leden de Kombinatie Aktief Lochem om vervolgens in 1986 op eigen kracht te proberen. Dat lukte. Herman Kerstholt werd raadslid voor D66, de KAL verloor 1 zetel en hield 1 zetel over en werd later in 1990 GroenLInks"
 

Raadsverkiezing 1986

Raadsverkiezing 1986

Ter ondersteuning van de campagne maakte de partij gebruik van een poster. Wel degelijk heel opmerkelijk door haar forse afmeting van 1 meter bij 1,5 meter. Een poster waar je lang naar kan kijken en waarop je steeds weer iets anders ontdekt. De poster gaf, volgens de partij, een beeld van het lokale politieke landschap in 1986 weer. Tal van gemeentelijke politieke personen en situaties werden in één afbeelding weergegeven. In tal van tekstballonnetjes werden, vragen, wensen en beloftes van de partij weergegeven. Een knappe collage, een afspiegeling van het Lochemse volgens D66 in 1986. 

Raadsverkiezing 1986

Op de poster zijn diverse personen afgebeeld die destijds een rol in het maatschappelijke en politieke leven van Lochem speelden. Veel Lochemse zaken worden uit 1986 worden  aan de kaak gesteld of tegen het licht gehouden. Lag het aan de poster, of sprak de boodschap van D66 de kiezer aan? D66 kwam in 1986 voor het eerst met één zetel in de raad.

Raadsverkiezing 1986

Auteur
Datering
Gebeurtenis
Maatschappelijke activiteit
Plaats of kern