Overslaan en naar de inhoud gaan

Markt 6

Broodtekst

Als Hermannus Joachim Thomasson in 1833 overlijdt heeft hij bijna 40 jaar gewoond aan de Markt op nummer 6 en is hij al die tijd burgemeester van Lochem geweest; ten tijde van de Republiek, in de Franse tijd en onder koning Willem I der Nederlanden. Zijn vrouw, Hendrika Geertruid Hein bewoont het huis waarschijnlijk nog tot haar dood in 1848.

Markt

Haar erven verkopen het huis aan houthandelaar Franciscus Eduard Willet, die er met zijn gezin woont tot 1908. Van 1910 tot 1929 wonen veehandelaar Nathan de Vries en Heintje Leverpoll er met hun negen kinderen, van wie er zeker twee vroeg overlijden.

Markt 6
 Op een prentbriefkaart van het nieuwe postkantoor is nog een deel van woonhuis Markt 6 te zien

Na hun verhuizing naar elders in Lochem begint Albert Hendrikus Timmerman aan de Markt 6 een kapsalon, waartoe hij het pand een nieuwe winkelpui geeft. Kapsalon Timmerman is een begrip in Lochem en blijft dat, ook nadat schoonzoon Johannes Oosterbroek de zaak voortzet.

Kapper op Markt 6

Koller

Van 1975 tot 1984 is Makelaardij Koller in het pand gevestigd, waarna de Gelders Overijsselse Courant er enige tijd haar Lochemse redactie heeft.
Koller

GOC

Na modewinkel Shoeby en natuurdrogist de Klaproos is in het pand anno 2023 slijterij Mitra Lamers en Kroezen gevestigd.

Mitra

NB 1: Bovenstaande tekst is uit allerlei bronnen samengesteld en kan hiaten en onjuistheden bevatten. Graag krijgen wij op- en aanmerkingen, aanvullingen en verbeteringen door via website@hglochem.nl

NB2: Voor de afbeeldingen putten wij grotendeels uit onze eigen beeldverzameling, maar soms ook uit die van het Regionaal Archief Zutphen zelf; foto’s van de actuele situatie komen meestal van Internet.