Overslaan en naar de inhoud gaan

De brug, de aarde en de zon

Afbeelding
De brug, de aarde en de zon
Body
Over de voorstelling:

De Exelsebrug heeft een bewogen geschiedenis achter zich. Op Youtube is daar een heel aardige animatie over te zien. In 1992 werd de brug bijvoorbeeld met een spectaculair staaltje ingenieurswerk 65 meter van zijn plaats 'gegleden' en gedraaid om hem te laten aansluiten op de nieuwe westelijke rondweg langs Lochem. In de vrijkomende ruimte werd het kunstwerk 'Energy' aangelegd naar ontwerp van beeldend kunstenaar Shlomo Korèn. De glimmende bal die steeds op andere plaatsen in zijn doolhof te vinden is vormt al jaren een vertrouwd beeld voor wie Lochem binnenkomt over het kanaal.

Weet u meer te vertellen over de schilder of de herkomst dan kunt u dat doorgeven via  website@hglochem.nl of onderstaand reactievlak.

 
Babine Kranen maakte van dezelfde locatie bijgaande actuele foto.
Brug en bal 2020
 

reacties

reacties

Exelsebrug omstreeks 1935De situatie bij de Exelsebrug is sinds 1935 grondig gewijzigd. Niet alleen is de brug vernieuwd, maar ook verlegd. Exelsebrug 2020Onder meer daardoor is de toren niet meer vanaf dezelfde plek onder de brug door te zien                 .Oplegging ExelsebrugMaar wel tussen de brugoplegging door!

Foto's 2020: Rik Mars